Ferietips

6 spennende museer i Oslo som er verdt å få med seg

Oslo som kulturby er undervurdert og er man opptatt av historie, så finnes det mange spennende museer å besøke i Oslo. Her har vi tatt for oss 6 av de mest attraktive.

Vigelandsmuseet og Vigelandsparken

Vigelandsparken er verdens største skulpturpark utført av en enkelt kunstner og er åpen døgnet rundt gjennom hele året. Den unike skulpturparken er Gustav Vigelands livsverk, med mer enn 200 skulpturer i bronse, granitt og smijern. Åpningstider: (2.mai-31.august) tirs-sønd 10-17 (1.september-30 april) tir-sønd 12-16.
Inngang: voksen kr 80, barn/honnør/studenter kr 40

Munch Museet

Munch Museet er et must for de spesielt kunstinteresserte. Den 23. januar 1944 døde Edvard Munch etter kort tids sykeleie. Fire år tidligere hadde han testamentert alle sine etterlatte kunstverk til Oslo kommune. Munchsamlingen rommer per i dag mer enn halvparten av Munchs malerier og de aller fleste av hans grafiske motiver.
Åpningstider: man-fre 10-17.
Inngang: kr 100 for voksne, seniorer kr 60,- og barn under 18 er gratis. Det er også mulighet for å bestille omvisninger for grupper.

Norsk folkemuseum

Norsk Folkemuseum, Bygdøy, er et friluftsmuseum med 160 bygninger, inkludert Gol stavkirke og OBOS-gården Wessels gate 15. Utstillinger viser bl.a. folkedrakt, folkekunst, samisk kultur og kirkekunst. Museet driver forskning og kunnskapsproduksjon, og tilbyr program for barn og familier.
Åpent alle dager 15 mai-14.september 10-15, og resten av året se websiden.
Inngang: 260,- for familie og barn under 6 år gratis. Det går busser til museet fra Oslo og det er godt med parkeringsplasser

Kon-Tiki museet

Like bortenfor Norsk Folkemuseet finner man Kon- Tiki museet. Thor Heyerdahl er en av historiens mest kjente oppdagere. Kon-Tiki Museet inneholder gjenstander fra Heyerdahls verdenskjente ekspedisjoner, den originale Kon-Tiki-flåten og sivbåten Ra II.
Åpningstider: november-februar 10-16, mars-mai 10-17, juni-august 09.30-18 og september-oktober 10-17.
Billettpriser: voksne: 100,- barn 40,- og familie 200,-.

Ekebergparken

Det nyeste tilskuddet av museer i Oslo er Ekebergparken. Her kan du ta del i opplevelser som inneholder både kunst, historie og natur. Parken er stor, med skog, opparbeidede stier og kunst.  Samtlige skulpturer er av høy kvalitet og er representativ for europeisk kunsthistorie de siste 130 årene. Det er til nå utplassert 36 skulpturer. Med kombinasjonen av Ekebergs lange historie, den vakre naturen og de flotte skulpturene får publikum en tredobbel opplevelse. Her kan man gå på egen hånd og utforske eller ta del av en guidet tur.

Norsk Teknisk Museum

Har man noen gryende ingeniører i familien er det vel verdt å legge turen innom Norsk Teknisk Museum. Her kan man både leke og lære! Dette museet i Oslo er et nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin og et eldorado for utforskende mennesker i alle aldre. Bli med på spenstige påfunn i et museum med over 80 prøv-selv installasjoner, mer enn 25 temautstillinger om teknikk og medisin – og ikke minst, spennende helge- og ferieprogram!
Åpningstider: tir-fre 09-16, Lør-søn 11-18.
Priser: 100,- for voksne og 100,- for barn. Rabatt for grupper og spesialpriser for elever og skoleklasser.

Leter du etter overnatting i Oslo? Hos HotelSpecials finner du flotte hoteller for overnatting i Oslo.

6 spennende museer i Oslo som er verdt å få med seg was last modified: august 8th, 2017 by
Share
Published by

Recent Posts

HotelWeek 2019

Nye steder, nye minner Årets beste uke er rett rundt hjørnet: HotelSpecials HotelWeek! I år…

5 år ago

4 hoteller for en kulinarisk getaway

Vil du nyte gourmet på ferien? Elsker du gourmet? Da kan det ha vært tid…

6 år ago

Fire perler på Sveriges vestkyst: Bli inspirert til din neste tur

Trenger du en ferie til den svenske vestkyst? Skjærgård, båtliv, nydelig natur og idylliske omgivelser…

6 år ago

Historien om HotelSpecials

Hvordan begynte alt? Alt begynte i 99 (!) da jeg, Fredrik, studerte i Italia og…

6 år ago

3 leilighetshotell som tilbyr det lille ekstra

Har du tenkt over hvor fint det kan være å ikke forholde seg til frokosttider?…

6 år ago

Tips til spøkelsesvandringer

Finnes det spøkelser mon tro? Er du nysgjerrig på å utforske dette, så finner du…

7 år ago